Hozzávalók:
1 csomag rétestészta
Szalámi
Gomba
Kecsap
4 tojás
Olaj
1 tejfel
sütőpor
Legelőször is elkészítjük a hozzávalókat. Én a szalámit le szoktam reszelni, úgy gazdaságosabb, mint szeletelve. Gombát megmosni, összeaprítani, és egy kis olajjal, ételízesítővel megpárolni. Jó a konzerv gomba is, azt csak levétől lecsorgatni.
Tojások sárgáját szétválasztani fehérjétől, fehérjét habbá verni, a sárgájába belekeverni egy egész tejfelt, egy deci olajat, kevéske sót és sütőport, majd óvatosan összekeverni a habbá vert fehérjével, mint ha piskótát sütnél.
Kiolajozni egy magasabb falú tepsit, és a rétestésztával több rétegben beborítani az alját. Nem árt, ha az első lap kicsit vastagabb, nem áztatja el annyira a kecsap,amivel bekened. Rárakod a reszelt szalámit, én ezt még soha nem mértem mennyi, amennyire gazdagon szereti a család, ha nagyon, akkor bátrabban szórni, ha nem, akkor takarékosabban, majd erre kerül a párolt gomba. Ismét egy néhány rétestésztát teszünk a tepsibe, majd a piskótaszerű masszával befedjük, és így egészen addig, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére a nyers piskótaszerű massza kerül. Erre lehet sajtot szórni, de kihagyható. Egy éles késsel bejelöljük a szeleteket, így a sütés során keletkező gőz távozik, és nem púposodik fel a közepe. Készre sütjük, és jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése