RSS

2010. március 14., vasárnap

Hamis lasagne Vajdaságból

Hozzávalók:

1 csomag rétestészta

Szalámi

Gomba

Kecsap

4 tojás

Olaj

1 tejfel

sütőpor



Legelőször is elkészítjük a hozzávalókat. Én a szalámit le szoktam reszelni, úgy gazdaságosabb, mint szeletelve. Gombát megmosni, összeaprítani, és egy kis olajjal, ételízesítővel megpárolni. Jó a konzerv gomba is, azt csak levétől lecsorgatni.

Tojások sárgáját szétválasztani fehérjétől, fehérjét habbá verni, a sárgájába belekeverni egy egész tejfelt, egy deci olajat, kevéske sót és sütőport, majd óvatosan összekeverni a habbá vert fehérjével, mint ha piskótát sütnél.

Kiolajozni egy magasabb falú tepsit, és a rétestésztával több rétegben beborítani az alját. Nem árt, ha az első lap kicsit vastagabb, nem áztatja el annyira a kecsap,amivel bekened. Rárakod a reszelt szalámit, én ezt még soha nem mértem mennyi, amennyire gazdagon szereti a család, ha nagyon, akkor bátrabban szórni, ha nem, akkor takarékosabban, majd erre kerül a párolt gomba. Ismét egy néhány rétestésztát teszünk a tepsibe, majd a piskótaszerű masszával befedjük, és így egészen addig, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére a nyers piskótaszerű massza kerül. Erre lehet sajtot szórni, de kihagyható. Egy éles késsel bejelöljük a szeleteket, így a sütés során keletkező gőz távozik, és nem púposodik fel a közepe. Készre sütjük, és jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése